Csütörtök, 2024-04-25, 16:16:22
Üdvözöllek, Vendég
Főoldal » 2012 » Augusztus » 12 » Veszélyben a Föld?
17:29:50
Veszélyben a Föld?
A Nap furcsa viselkedését már többször említettük az utóbbi időben. A csillagászok valamint az asztrofizikusok tehetetlenül állnak egy soha nem észlelt jelenség előtt!
A napokban a csillagászok hatalmas, sötét szalagot fedeztek fel a Nap felszínén . A becslések szerint ez a jelenség mintegy 800.000 km hosszú!

 

Az asztrofizikusok szerint a sötét foltok a Napon olyan területek, ahol a hőmérséklet alacsonyabb. Azonban amit itt látunk , az nem normális napfolt , és riasztó mértékben növekszik.
A csillagászok aggódnak, mert a jelenséget egy hatalmas soha nem látott Nap kitörés követheti, amelynek hatását a Földön szeptemberben észleljük majd.
Daniel Baker asztrofizikus szerint, ennek a hatása hasonló lesz egy nukleáris háborúhoz, vagy egy hatalmas aszteroida belépéséhez a Föld légkörébe.
Elég komolyan fennáll a veszélye annak, hogy ez hatalmas zavarokat okoz a telekommunikációban és az áramszolgáltatásban 
Egyenlőre lehetetlen még megbecsülni is,mekkora katasztrófával járhat.

Becslesek szerint a károk helyreállítása több hónapot is igénybe vehet.
Richard Andres, energia-és környezet biztonsági szakértője kijelentette hogy a katonai Nemzetvédelmi Egyetem (NDU), is foglalkozik a problémával. Az tény, hogy a nemzeti villamosenergia-hálózat is katasztrofális állapotba kerülhet.
Reméljük a legjobbakat, de készüljünk fel a legrosszabbra.

Forrás: paramoral.eu
Megtekintések száma: 482 | Hozzáadta:: agfay
Összes hozzászólás: 4
4 cseppecske  
0
Mert a Napkitörések pontosan az ilyen sötétebb foltokból származnak. Ezért veszélyes ez a sáv. És ott nem hideg van, hanem vmivel kevesebb a sokezer foknál. Úgyhogy bocsi, de belevaúztál.

3 Imi  
0
Állítólag én úgy hallottam, hogy abban a sávban hidegebb van így miért robbanna fel a nap vagy ilyesmi nem értem. Én meglátásaim szerint hűti magát. De bocsi ha belevaúztam.

2 cseppecske  
0
Miért? Az majd elválik!

1 Imi  
0
Butaság!

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]