Péntek, 2024-05-17, 19:53:08
Üdvözöllek, Vendég
Főoldal » 2012 » Április » 25 » Kellemetlen lesz az allergiásoknak a hirtelen meleg!
20:03:47
Kellemetlen lesz az allergiásoknak a hirtelen meleg!

Csütörtöktől frontmentes időszak veszi kezdetét, és a tartós délies áramlással egyre inkább teret kapnak az Afrika felől érkező forró, száraz légtömegek. Az előrejelzések mostani állása szerint közel egy hétig a napsütésé lesz a főszerep, számottevő csapadék nem várható, csupán néhol fordulhat elő rövid zápor, zivatar. Ez a nyugodt időszak meghozhatja az első idei kánikulai napokat is, azaz a hőmérséklet helyenként elérheti a 30 fokot.

A kora nyári időt a többség biztosan örömmel fogadja, ám a hirtelen évszakváltásnak hátulütői is lehetnek. Azon túl, hogy a szervezetet fokozott terhelés éri, különösen a szív- és keringési betegségekben szenvedők esetén, a pollenallergiával küzdők is nehéz időszak elé nézhetnek. A tartósan meleg, száraz periódus (főképp, hogy az elmúlt napokban viszont többször volt csapadék) kedvez a virágzásnak, így a pollenkoncentráció megugrására lehet számítani.

Jelenleg is több, igen allergén faj pollenjei találhatók meg a levegőben, úgymint a nyír, a kőris, a tölgy, a fűz és a platán - ez utóbbi a leginkább domináns. Ezek mellett a hirtelen érkező nyár hatására a szintén magas allergenitással rendelkező pázsit- és útifélék pollenszórása is beindulhat a hétvégén. Az említett fajokra érzékenyek tehát a szénanáthás tünetek erősödésére számíthatnak, érdemes időben felkészülni erre.


Forrás: idojaras.hu


Megtekintések száma: 349 | Hozzáadta:: agfay
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]