Péntek, 2024-04-26, 01:31:00
Üdvözöllek, Vendég
Főoldal » 2012 » Október » 21 » A valaha mért legmelegebb hónap!
20:28:15
A valaha mért legmelegebb hónap!

A bolygó teljes felszíne 0,67 fokkal volt melegebb, mint a 20. század összesített átlagát jelentő 15 Celsius-fok.

Az előző évtized volt a valaha mért legmelegebb - lehűlésnek pedig nincs jele, hiszen az idei szeptemberi átlaghőmérséklet felveszi a versenyt az eddigi rekorderrel, a 2005-össel. Az Egyesült Államok Óceáni és Légköri Egyesületének keretein belül működő Nemzeti Éghajlati Adatközponti legújabb jelentése szerinti 15,67 Celsius-fok ugyan első ránézésre kellemesnek tűnhet, de érdemes fejben tartani, hogy ez harminc nappal és éjszaka, és (szinte) minden szárazföld és vízfelszín együttes átlaga.

Az Adatközpont külön kiemelte Magyarországot is, mivel az 1900 óta tartó hazai mérések szerint az idei volt a második legmelegebb nyár, de természetesen a szeptember is átlagon felüli meleggel szolgált.

Való igaz, hogy a globális kimutatások "csak" 1880-ra visszamenőleg léteznek, és az akkori mérőműszerek a maiaknál nyilván kevésbé megbízhatóak, azonban a magunk részéről megbízunk a meteorológusok és klímakutatók elsöprő többségének azon véleményében, hogy a globális klímaváltozás - a tizedes jegyig pontos adatok nélkül is - az emberi tevékenységnek köszönhető.


Forrás: hir24.hu

Megtekintések száma: 560 | Hozzáadta:: agfay
Összes hozzászólás: 1
1 Imi  
0
Én annak a hívője vagyok ezt szinte mindenkinek elmondom főleg ilyen témában, hogy: "Ezelőtt is volt meleg illetve hideg, ezelőtt is volt rengeteg csapadék illetve rettentő kevés is, ezután is lesz minden amíg a légkör létezik.

És még a rádióban halottam a jó múltkor, hogy 50 év múlva Magyarország mediterrán éghajlat lesz. Olyan meleg lesz Magyarországon mint Olaszország Középső részén. Szerintem érdemes elolvasni nekik, hogy mi is az a mediterrán éghajlat és utána mondják a rádióban. http://hu.wikipedia.org/wiki.....C3.A9k

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]